top of page
Showman Jovel Theater Jeugdvakantieland

BIOGRAFIE

12 landen - 3 werelddelen...

De man achter de Showman

Showman Jori Veldhuizen

De man achter de shows

Met zijn bedrijf verzorgt Showman Jori Veldhuizen al meer dan 25 jaar theatershows, parades, kindervoorstellingen, circusacts, steltlopers en straattheater! Inmiddels zijn de shows en acts te zien geweest in 12 verschillende landen, verspreid over 3 continenten! De afgelopen jaren heeft hij naar schatting 2 miljoen toeschouwers live bereikt. 

Showman Jori Veldhuizen is een allround entertainer. Goochelen, jongleren, steltlopen, eenwielfietsen, ballopen, clownerie: de allround entertainer kan het allemaal! Jori is op jonge leeftijd betoverd door de magie van het theater en circus. Door passie, talent en training is hij nu al lange tijd professioneel artiest en ondernemer. 

 

De acts worden erg gewaardeerd: hij is meervoudig prijswinnaar met zijn shows en acts. Jori Veldhuizen speelt als Showman interactieve kindershows vol verschillende circusdisciplines; elke show met een eigen verhaal en thema, bijpassend kostuum, unieke trucs en compleet decor. Naast het bestaande aanbod denkt Jori met veel enthousiasme met u mee om uw evenement onvergetelijk te maken!

Jori Veldhuizen Showman Jovel Goochelaar
VakBlauw.jpg

12 landen - 3 werelddelen
o.a. Hong Kong - China - Formule 1 Bahrain - diverse landen van Europa met zijn act Circo di Strada

VakBlauw.jpg

Meervoudig prijswinnaar
o.a. vice kampioen
NK goochelen voor kinderen

Van passie naar wereldartiest
In zijn kinder- en tienerjaren heeft hij meegedaan aan diverse theater- en musicalvoorstellingen. Als 11-jarige jongen is Jori Veldhuizen lid geworden van Goochelclub Rotterdam. In dit jaar was ook zijn eerste "solo optreden" als goochelaar op een kinderfeestje. Al snel volgden meerdere optredens, waaronder als 13-jarige jongen 2 x 20 minuten live op TV in de Winkel van Sinkel. Naast zijn middelbare school (VWO) en zijn HBO-opleiding (PABO) heeft Jori gewerkt in het entertainment van Familiepark Drievliet. Zes jaar lang mocht hij in de weekends en vakanties parkentertainment verzorgen en meespelen in de verschillende parkshows. In deze periode heeft hij veel van het vak geleerd en samengewerkt met o.a. Christian Farla, Henk Driessen, Pica Pica, Jojo, Peter Sunshine en Keppler Variété: allemaal meervoudig prijswinnaars. In 2003 is Jori betrokken geraakt bij het jeugdcircus van Zoetermeer: Circus Never Mind. In
 België heeft hij hiervoor de opleiding "Begeleider in de circuskunsten" gevolgd. Als circusdocent heeft hij bij dit jeugdcircus elf jaar lesgegeven. Door zijn enorme inzet kreeg het circus een groot podium in Zoetermeer.

Jori Veldhuizen Showman Goochelaar Prese

Na het afronden van zijn HBO-opleiding (PABO) en twee Post-HBO opleidingen (MRT en Bewegingsonderwijs) heeft Jori vijf jaar parttime in het basisonderwijs gewerkt . Sinds 2011 heeft Jori dat achter zich gelaten om zich volledig op zijn passie te richten. De combinatie van het jeugdcircus en zijn eigen entertainmentbedrijf was fantastisch voor hem. Echter is hij sinds 1 januari 2015 gestopt als docent en projectleider bij het jeugdcircus, waardoor hij zich volledig kan richten op wat hij het liefst doet: fulltime entertainen en een lach toveren op ieders gezicht.

VakBlauw.jpg

79 shows in Rotterdam AHOY
In het eigen Showman Theater tijdens Jeugdvakantieland

VakBlauw.jpg

126 shows Duinrell
De Showman speelde in het zomertheater van Attractiepark tijdens Cirque Lumière

Circusparades van internationaal niveau (12 landen - 3 werelddelen)
Naast diverse varianten van entertainment en shows, heeft Jori ook de succesvolle circusparade Circo di Strada ontwikkeld. Circo di Strada is in een zeer korte tijd doorgegroeid naar een internationale performance en is onder andere te zien geweest tijdens de Formule 1 Grandprix in Koninkrijk Bahrein en Baku (Azerbeidzjan) en de Chinese nieuwjaarsparade in Hong Kong en Macau (het Las Vegas van China). Inmiddels is het unieke circusgezelschap te zien geweest bij diverse grote evenementen in 12 verschillende landen, verspreid over 3 continenten!

In dezelfde lijn van Circo di Strada heeft Jori in 2017 de performance UniQcycle ontwikkeld: een unieke fietsenparade, met een combinatie van acrobatiek en dans op unieke fietsen, uitgevoerd door kleurrijke theatrale artiesten. UniQcycle was in december 2018 een week te gast in Qatar en is te zien geweest in verschillende Europese landen.

In 2019 is de performance Cirque Masqué van start gegaan. 

En toen kwam 2020...
In januari 2020 heeft de circusparade opgetreden in Dubai, met daarna een fantastisch vooruitzicht op wederom een mooi zomerseizoen met diverse nationale en internationale boekingen. Helaas konden deze boekingen niet door gaan: het coronavirus veroverde de wereld en alle evenementen kwamen wereldwijd te vervallen. Jori is op zoek gegaan naar mogelijkheden: Wat kan wel? Als je zo ondernemend bent als de Showman kan er veel! In de zomer van 2020 heeft de Showman zélfs 79 grote kindershows gespeeld in zijn eigen Showman Theater in Rotterdam Ahoy. Keer op keer met een volle zaal! Dit was tijdens het evenement Jeugdvakantieland.

De normaal ongekend drukke Sinterklaasperiode met vele bedrijfsfeesten en shows, veranderde in een professionele livestream. De shows werden opgevoerd en met meerdere 'op afstand bestuurde camera's' gestreamd naar de kinderen thuis. Daardoor konden zij thuis genieten van de nog steeds interactieve shows, met een nog hogere afwisseling dan normaal.

In de Kerstperiode speelde de Showman dit jaar zijn vernieuwde Magic Christmas Show maar liefst 16x in een anderhalve week tijd.

 

En in 2021?

Het begin van het jaar was Nederland in lock-down door de maatregelen van Covid-19. Met zijn positieve instelling is Jori niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten, hij zocht naar mogelijkheden. Zijn shows voor kinderen zouden naar verwachting het eerst weer toegankelijk zijn om te kunnen performen. Deze periode heeft Jori Veldhuizen gebruikt om een nieuwe kindershow / familievoorstelling te ontwikkelen en op de markt te zetten. De voorstelling "Ik word... Showman" is ontwikkeld voor de Kinderboekenweek met thema "Worden wat je wil". Een thema dat op zijn lijf geschreven is! Deze voorstelling is ruim 40 keer gespeeld in en rond de Kinderboekenweek, de vraag was zo groot dat Jori zijn eigen 'KinderboekenMAAND' er van gemaakt heeft. Deze voorstelling is anders dan al zijn vorige shows. In deze voorstelling zitten niet alleen de gebruikelijke magische effecten, circuskunsten en special effects, maar deze voorstelling heeft ook gezorgd voor meerdere reacties van volwassenen die ontroerd geraakt werden door het inspirerende verhaal. Deze voorstelling is tijdens het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2021 bekroond als vice-kampioen van heel Nederland!

Showman speelt nieuwe show in 2022: Magic Recycle Show

Na het succes van 2021 heeft Showman Jori in 2022 een nieuwe show ten tonele gebracht: Magic Recycle Show. Een spectaculaire voorstelling vol met magische effecten over het zwerfafval, recycling en duurzaamheid. Deze show heeft hij in oktober zo'n 40 keer gespeeld

2023: Met 20 artiesten bij de Formule 1 in Bahrein!

Het jaar 2023 is goed begonnen. Met maar liefst 20 artiesten trad Showman Jori Veldhuizen op bij de Formule 1 in Bahrein. Zijn drie unieke circusparades schitterden daar: Circo di Strada, UniQclcye én Cirque Masqué. Wat een mega evenement!

In het begin van 2023 stond de Showman voor het eerst op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht, wat zijn vruchten heeft afgeworpen op het aantal voorstellingen dat Showman Jori Veldhuizen voor het basisonderwijs vertoond heeft in theater en op scholen. Halverwege het jaar heeft hij al een record aantal shows gespeeld. En dit was zelfs nog voor het succes van zijn nieuwe voorstelling "Het magische huis". Alles bij elkaar opgeteld: in heel 2023 heeft de Showman een paar honderd shows gespeeld!

2024: 155.000 mensen genieten in Hong Kong

Begin 2024 is Showman Jori met zijn circusparade Circolation naar Hong Kong gevlogen voor een van 's werelds grootste parades! Maar liefst 155.000 bezoekers genoten van de parade en nog eens 1,5 miljoen TV kijkers. Dit jaar speelt de Showman ook zijn verschillende theaterrshows en thema voorstelling volop in theaters, op scholen en bij evenementen. En de komende tijd...? Het avontuur gaat verder!

VakBlauw.png

Meer dan 200 shows bij Snowworld
Speciaal ontwikkeld: 

Magische Wintershow

VakBlauw.png

Ontelbaar aantal verkeer shows
De Magic Traffic Show is veelvuldig te gast geweest bij scholen en kinderevenementen

Opleidingen
Deze opleidingen heeft Jori gevolgd en afgerond:
- VWO
- Pabo (opleiding leraar basisonderwijs)
- Post-HBO vakleerkracht bewegingsonderwijs
- Post-HBO motorische remedial teaching (MRT)
- Begeleider in de circuskunsten (Leuven)
- Summerschool International Clown School Ibiza 
- Summerschool Workshops International Center (Nader Farman)
- Beginner en gevorderde cursus clownerie studio Aap 

- Summerschool International Clown School Menorca

Jori Veldhuizen showman jovel goochelaar
VakBlauw.jpg

Gewonnen prijzen
Jori Veldhuizen heeft diverse prijzen gewonnen:

2021: Vice kampioen NK goochelaar voor kinderen - Nederlands Kampioenschap
2018: Kunst & Cultuur Publieksprijs Zoetermeer - Circo di Strada
2016: Vice kampioen NK goochelaar voor kinderen - Nederlands 
Kampioenschap
2014: Best costume group award, Halloween parade Stadshart Zoetermeer
2013: 3e prijs Straattheaterfestival Dronten
2012: Kunst & Cultuur Publieksprijs Zoetermeer
2011: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2009: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2000: 3e prijs NK Goochelen junioren
1998: 1e prijs goochelen junioren Zuid-Holland

Toekomst: Groot, groter, grootst
Een kinderdroom is uitgekomen: fulltime bezig zijn met zijn passie voor theater, goochelen en circus. Voorlopig is Jori nog lang niet uitgedroomd, na de diverse optredens in Ahoy, Duinrell, Toppers in Concert en in meer dan 12 landen en 3 verschillende werelddelen heeft hij de smaak nog steeds te pakken.

Groot, groter, grootst...!

Welke droom komt nu het eerst uit?

Banner blauw.jpg
Bekijk video's
bottom of page