Showman Jovel Theater Jeugdvakantieland

BIOGRAFIE

12 landen - 3 werelddelen...

Showman Jovel

De man achter de shows

Showman Jovel wordt gespeeld door Jori Veldhuizen. Met zijn bedrijf Jovel Entertainment verzorgt al meer dan 20 jaar theatershows, parades, kindervoorstellingen, circusacts, steltlopers en straattheater! Inmiddels zijn de shows en acts te zien geweest in 12 verschillende landen, verspreid over 3 continenten! De afgelopen 5 jaar heeft hij naar schatting 2 miljoen live publiek bereikt. 

Jori Veldhuizen, afgekort Jo Vel, is een allround entertainer. Goochelen, jongleren, steltlopen, eenwielfietsen, ballopen, clownerie: allround entertainer Jovel kan het allemaal! Jori is op jonge leeftijd betoverd door de magie van het theater en circus. Door passie, talent en training is hij nu al lange tijd professioneel artiest en ondernemer. 

 

De acts worden erg gewaardeerd: hij is meervoudig prijswinnaar met zijn shows en acts. Jovel speelt interactieve kindershows vol verschillende circusdisciplines; elke show met een eigen verhaal en thema, bijpassend kostuum, unieke trucs en compleet decor. Naast het bestaande aanbod denkt Jori met veel enthousiasme en beleving met u mee om uw evenement onvergetelijk te maken!

Balk58_edited.png

12 landen - 3 wereldelen
o.a. Hong Kong - China - Formule 1 Bahrain - diverse landen van Europa met zijn act Circo di Strada

Meervoudig prijswinnaar
o.a. vice kampioen
NK goochelen voor kinderen

Balk58_edited.png

Van passie naar wereld artiest
In zijn kinder- en tienerjaren heeft hij mee gedaan aan diverse theater- en musicalvoorstellingen, als 11-jarige jongen is hij lid geworden van Goochelclub Rotterdam. In zijn elfde levensjaar was ook zijn eerste "solo optreden" als goochelaar op een kinderfeestje. Al snel volgde meerdere optredens, waaronder als 13-jarige jongen 2 x 20 minuten live op TV in de Winkel van Sinkel. Naast zijn middelbare school (VWO) en zijn HBO-opleiding (PABO) heeft Jori gewerkt in het entertainment van Familiepark Drievliet. Zes jaar lang in de weekenden en vakanties mocht hij parkentertainment verzorgen en mee spelen in de verschillende parkshows. In deze periode heeft hij veel van het entertainment vak geleerd en samen gewerkt met o.a. Christian Farla, Henk Driessen, Pica Pica, Jojo, Peter Sunshine en Keppler Variete: allemaal meervoudig prijswinnaars. In 2003 is Jori ook betrokken geraakt bij het jeugdcircus van Zoetermeer: Circus Never Mind. Als circusdocent heeft hij bij dit jeugdcircus elf jaar lang les gegeven, tot december 2014. Hiervoor heeft hij in België de opleiding "Begeleider in de circuskunsten" gevolgd.

Na het afronden van zijn HBO-opleiding (PABO) heeft Jori vijf jaar parttime gewerkt in het basisonderwijs. Sinds 2011 heeft Jori het basisonderwijs achter zich gelaten om zich volledig te richting op zijn passie. De combinatie van het jeugdcircus en zijn eigen entertainment bedrijf was een fantastische combinatie voor hem. Echter is hij sinds 1 januari 2015 Jori gestopt als docent en projectleider bij het jeugdcircus, zodat hij zich kan richten op wat hij het liefst doet: fulltime entertainen en een lach op ieders gezicht toveren.

Balk58_edited.png

79 shows in Rotterdam AHOY
In het eigen Showman Theater tijdens Jeugdvakantieland

126 shows Duinrell
De Showman speelde in het zomertheater van Attractiepark tijdens Cirque Lumière

Balk58_edited.png

Circusparades van internationaal niveau (12 landen - 3 werelddelen)
Naast diverse varianten van entertainment en shows, heeft Jori ook de circusparade Circo di Strada ontwikkelt. Circo di Strada is in een zeer korte tijd doorgegroeid naar een internationale performance en is onder andere te zien geweest tijdens de Formule 1 Grandprix in Koninkrijk Bahrein en Baku (Azerbeidzjan), De Chinese nieuwjaarparade in Hong Kong en Macau (het Las Vegas van China). Inmiddels is het unieke circusgezelschap te zien geweest bij diverse grote evenementen in 12 verschillende landen, verspreid over 3 continenten!

In dezelfde lijn van Circo di Strada heeft Jori in 2017 de performance UniQcycle ontwikkeld: een unieke fietsenparade, met een combinatie van acrobatiek en dans op unieke fietsen, uitgevoerd door kleurrijke theatrale artiesten. UniQcycle was in december 2018 een week te gast in Qatar en is te zien geweest in verschillende Europese landen. In 2019 is de performance Cirque Masqué van start gegaan. 

En toen kwam 2020...
In januari 2020 heeft de circusparade opgetreden in Dubai, met daarna een fantastisch vooruitzicht op wederom een mooi zomerseizoen met diverse nationale en internationale boekingen. Helaas mocht dit niet zo zijn: toen veroverde het corona virus de wereld. Wereldwijd kwamen de evenementen te vervallen. Jori ging op zoek naar mogelijkheden, wat kan er wel? Als je zo ondernemend bent als de Showman kan er veel! In de zomer van 2020 heeft de Showman hierdoor 79 shows gespeeld in Rotterdam Ahoy, in zijn eigen Showman Theater tijdens het evenement Jeugdvakantieland. De normaal ongekende drukke Sinterklaasperiode met vele bedrijfsfeesten en shows in theaters en op evenementen, veranderde in een professionele livestream: de shows werden live opgevoerd, gefilmd met meerdere bewegende en op afstand bestuurbare camera's en de kinderen konden thuis genieten van de nog steeds interactieve shows, met een nog hogere afwisseling dan normaal. In de Kerst periode speelt de Showman dit jaar zijn Magic Christmas Show maar liefst 16x in een week tijd. En voor 2021? Nieuwe shows en acts staan klaar om te mogen schitteren, nationaal en internationaal!

Balk58_edited.png

Meer dan 200 shows bij Snowworld
Speciaal ontwikkeld: 

Magische Wintershow

Ontelbaar aantal verkeer shows
De Magic Traffic Show is veelvuldig te gast geweest bij scholen en kinderevenementen

Balk58_edited.png
Balk58_edited.png

Opleidingen
Deze opleidingen heeft Jori gevolgd en afgerond:
- VWO
- Pabo (opleiding leraar basisonderwijs)
- Post-HBO vakleerkracht bewegingsonderwijs
- Post-HBO motorische remedial teaching (MRT)
- Begeleider in de circuskunsten (Leuven)
- Summerschool International Clown School Ibiza
- Summerschool Workshops International Center
- Beginner en gevorderde cursus clownerie studio Aap

- International Clown School Menorca

Gewonnen prijzen
Jori Veldhuizen heeft diverse prijzen gewonnen:
2018: Kunst & Cultuur Publieksprijs Zoetermeer - Circo di Strada
2016: Vice kampioen goochelaar voor kinderen - NK Goochelen te Ede
2014: Best costume group award, Halloween parade Stadshart Zoetermeer
2013: 3e prijs Straattheaterfestival Dronten
2012: Kunst & Cultuur Publieksprijs Zoetermeer
2011: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2009: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2000: 3e prijs NK Goochelen junioren
1998: 1e prijs goochelen junioren Zuid-Holland

Balk58_edited.png

Toekomst: Groot, groter, grootst
Een kinderdroom is uitgekomen: fulltime bezig zijn met zijn passie voor theater, goochelen en circus. Voorlopig is Jori nog lang niet uitgedroomd, na de diverse optredens in Ahoy, Duinrell, Toppers in Concert en meer dan 12 landen en 3 verschillende werelddelen heeft hij de smaak nog meer te pakken. Groot, groter, grootst...! Welke droom is de volgende die uitkomt?

Balk58_edited.png
Banner_edited.png
Banner_edited.png
Bekijk video's