top of page
voorstelling verkeer op school basisschool kindervoorstelling schoolvoorstelling kinderthe

Magic Traffic Show

Voorstelling verkeer - Vol met goochelen en veel meer!

Verkeer video

Magic Traffic Show

Voorstelling: Verkeer

De meest educatieve en magische show over het verkeer voor kinderen!

De Magic Traffic Show is een educatieve en magische voorstelling over het verkeer. Het theater bij het kinderevenement of op school is volledig ingericht als verkeersplein, compleet met zebrapad, belijning en een écht verkeerslicht. Let goed op tijdens de voorstelling: de verkeersborden zijn magisch en kunnen nog wel eens veranderen. 

De show speelt in op de veiligheid van kinderen in het verkeer en het plezierig leren van verkeersregels. Jori Veldhuizen heeft een geweldige interactie met het publiek door jarenlange ervaring als leraar en entertainer! Geschikt voor iedere basisschool, culturele instelling of organisatie en een meerwaarde op ieder evenement met jonge bezoekers. Dit is een voorstelling die inspeelt op kinderen en het verkeer, in combinatie met magische elementen, humor en educatie.

‘De grappigste verkeersles ooit!’
Stelt u zich eens voor… De aula of gymzaal volledig ingericht als verkeersplein, compleet met zebrapad, belijning, een écht verkeerslicht en magische verkeersborden. De show draait om een pakketje dat voor de Showman ergens klaarligt, maar waar en aan wie is het afgegeven? De kinderen gaan de artiest helpen dit pakketje te vinden door antwoord te geven op allerlei vragen over verkeersregels, borden en diverse verkeerssituaties. Samen gaan ze op zoek en helpen hem. De interactie die ontstaat is geweldig en het is lachen geblazen want: waarom zou je niet mogen fietsen op een ‘hoge bi’ (een fiets met een groot en klein wiel), als het verkeersbord een fiets laat zien met gelijke wielen? Of waarom niet op een eenwieler of enorm hoge driewieler? 

Voorstelling Verkeer Showman thema schoo

NIEUW: Voorstelling Verkeer nu óók op het digibord

“Het is zover! De leerlingen zitten er klaar voor. Vandaag is de voorstelling over het VERKEER in hun eigen klas! Ze kijken naar het digibord. Al snel vergeten ze dat ze in de klas zitten. Ze gaan volledig op in de voorstelling over het verkeer. Nooit gedacht dat dit zou kunnen!”

Een gepersonaliseerde voorstelling via het digibord! Educatief, interactief en nog steeds afgewisseld met spektakel. Het resultaat: een 30 minuten durende magische voorstelling over het verkeer voor op het digibord, die niet alleen educatief, maar ook absoluut interactief is!

balk blauw.jpg
VakBlauw.png

De Showman is met zijn Magic Traffic Show bekroond als vice kampioen tijdens het NK Goochelen voor kinderen

VakBlauw.png

De Showman is afgestudeerd aan de lerarenopleiding (PABO)

Foto voorstellig verkeer

Showgegevens

Deze show is zeer geschikt voor basisscholen, culturele instellingen en kinderevenementen.
Het decor van de show is zo ontwikkeld dat van elke ruimte (bijvoorbeeld een gymzaal) een theater gemaakt kan worden.

 

 • Duur show: 45-60 minuten of anders in overleg.

 • Inbegrepen: decor, speelvloer, geluidsinstallatie (tot 250 kinderen) en technicus

 • Doelgroep (educatief): groep 1 t/m 6 , (entertainment waarde): groep 1 t/m 8 

 • De show is aanpasbaar aan elke specifieke doelgroep. 

 • Locatie: heel Nederland en (Nederlandstalig) België.

 • Opbouwtijd: 120 minuten

 • Afbouwtijd: 120 minuten

 • Meerdere voorstellingen op 1 dag mogelijk, tussendoor minimaal 45 minuten

Benodigdheden:

 • Stroom (220/230 Volt)

 • Speelvlak: 5 x 7 x 3,5 meter (optimaal)

 • Geen podium nodig

 • Begane grond (of lift aanwezig)

 • Zaal bereikbaar met dubbele deuren

 • Stoelen, banken of matten voor de kinderen om op te zitten

Bekijk tarieven (PDF)

Opbouw decor

Achtergrondgegevens

‘Mijn inspiratie voor het maken van deze voorstelling haal ik uit mijn ervaring als leraar in het basisonderwijs’. 
De voorstelling over het verkeer wordt gespeeld door Showman Jori Veldhuizen. Na het afronden van zijn HBO-opleiding (Pabo) heeft hij een aantal jaren als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Op de scholen waar hij gewerkt heeft, viel het hem op dat het vak verkeer een ondergeschoven kindje is, maar verkeersveiligheid is natuurlijk wel ontzettend belangrijk voor kinderen (en volwassenen)! Met zijn voorstelling over verkeer, zorgt hij daarom dat de verkeersregels op een speelse manier bij de kinderen blijven hangen.

 

De show is zeer geschikt voor de opening of afsluiting van een project met thema verkeer, verkeersdag, verkeersweek of als verkeerseducatie. Tevens is de voorstelling erg goed inzetbaar voor meester- en juffenfeesten of bijvoorbeeld een kleuterfeest, opening van een nieuw verkeersplein, schoolplein of natuurlijk gewoon als een leuke show gedurende het schooljaar. 

 

Magic Traffic Show wint prijs op NK Goochelen!
Showman Jori Veldhuizen heeft met zijn voorstelling over het verkeer mee gedaan met het Nederlands Kampioenschap ‘Goochelen voor Kinderen’ in Ede. Dit NK werd gehouden voor honderden jonge bezoekers en een kinder- en vakjury. De jury kreeg tijdens het kampioenschap de unieke en leerzame Magic Traffic Show te zien en waardeerden de act enorm, de voorstelling werd tweede van Nederland!

Jori Veldhuizen Showman Jovel Goochelaar
balk blauw.jpg

Wat anderen zeggen...

Verkeersplein Amsterdam

"Fantastische verkeersvoorstelling! Een zeer gevarieerd en educatief programma, echt de moeite waard om deze show te boeken. De interactie met de kinderen en het enthousiasme spatten er vanaf, ga vooral zo door! Onwijs knap hoe Jori de aandacht van de kinderen voor bijna een uur heeft weten vast te houden. De leerlingen hebben genoten, zaten op het puntje van hun stoel en deden enthousiast mee. Wij hopen zeker nog vaker te kunnen samenwerken, fantastisch."

Verkeersveiligheid Zuid-Holland

"De Magic Traffic Show was onderdeel van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Jovel wist alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 te boeien met zijn show vol goochel- en jongleertrucs in het verkeersthema. Super leuk dat de leerlingen ook echt betrokken werden bij de show!" - Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH)

SBO De Vijfkamp Eindhoven

Nogmaals bedankt voor je professionele performance. Ik hoorde alleen maar positieve reacties om mij heen. Wij kijken terug op een zeer prettige samenwerking. In de aanloop naar de show toe hebben we goed kunnen overleggen en onze wensen kenbaar kunnen maken. Ook op de dag zelf was de communicatie zeer plezierig. De collega's en alle leerlingen hebben een verrassend leuke show mogen bekijken. Het was boeiend en de leerlingen bleven erbij betrokken tot het laatste moment. 

IKC Overhoeks - Amsterdam

Met heel veel plezier hebben zowel de leerlingen als de leerkrachten gekeken naar de 'Magic Traffic Show'. Het was een perfecte afwisseling van educatie, magie, grapjes en bewegen. Precies op de goede momenten kregen de kinderen de kans om kort even hun drukte kwijt te kunnen. Dit werkte onwijs goed. Ook het decor was goed opgebouwd en er was veel afwisseling tussen de verschillende verkeersregels. Het was absoluut het hoogtepunt van 'De week van het verkeer'! 

 

Speciaal Onderwijs - De Bodde

Wij kijken met veel plezier terug op afgelopen vrijdag! De leerlingen vonden het fantastisch en van mij collega's hoor ik ook alleen maar positieve geluiden. Super hoe jij je show opvoert en hoe je het niveau aanpast aan de leerlingen, echt top! De samenwerking vond ik ook top. Fijn hoe we via de mail contact hielden en dat je zo meedacht in verband met corona, je verschillende opties, echt super fijn! Wij zien je hopelijk snel weer terug! Nogmaals bedankt.

ICBS De Vuurvogel - Zaandam

Wat was het een geweldige voorstelling. In je eentje weet je de hele school, van peuters tot groep 8 in twee voorstellingen te boeien. Allemaal deden zij vol overgave mee. Je uitstraling is plezier in wat je doet. Je hebt een hele goede kijk op de kinderen. Feilloos pak je de kinderen er uit die even positief in de belangstelling mogen staan. 
Leuk om een boekje te mogen ontvangen waar nog meer shows van jou in staan. Zeker de moeite waard om je nog eens te mogen in zetten. 
Wens je heel veel plezier toe bij alles wat je doet. Onze dank is heel groot. Het was supergaaf.

Basisschool Het Palet - Zoetermeer 

"Wat was het woensdag leuk! De juffen en meesters van de groepen 1 t/m 4 vierden hun verjaardag. De kinderen werden getrakteerd op een supergave voorstelling van Jovel. Met zijn Jovel’s Magic Traffic Show leerde hij ons over het verkeer via goocheltrucs en circusacts. Het was een wervelende show. We hebben ons verbaasd, we hebben gelachen en wat waren we enthousiast over de voorstelling. De kinderen zouden op deze manier wel iedere dag over het verkeer willen leren."

Kindcentrum Wilp-Achterhoek

We hebben genoten van een geweldige show van Jori. Alle kinderen van onze school hebben met plezier en verwondering gekeken. Er werd nog lang over nagepraat! Het contact vooraf verliep ook zeer plezierig. Jori heeft de zaken mooi gestroomlijnd, zodat alles duidelijk is en gesmeerd verloopt. In zee gaan met de Showman is beslist een aanrader!

Herman Jozef school - Berlicum

"Het was een energieke voorstelling. Voor alle leerlingen interessant! Op een leuke manier zijn diverse verkeersregels en afspraken aan bod gekomen. Nieuw voor de onderbouw, herhaling voor de bovenbouw. Een aanrader! Super, super leuk!"

Basisschool den Duin in Made

"Luid galmt het applaus door de hoge Amerhal, als Jovel op zijn tweewieler de zaal komt binnenrijden. Geen gewone tweewieler, maar een met een heel groot en een heel klein wiel. Zijn kostuum ziet er uit als een zebrapad: zwart en wit. Hij draagt zelfs een witte en een zwarte schoen. Daarmee heeft hij de kinderen al voor zich gewonnen."

Marcel Verbakel - Magic with a smile

Dat zorgt voor heel veel interactiviteit en hilariteit. Want waarom zou je niet mogen fietsen op een hoge bi, als het verkeersbord een fiets laat zien met gelijke wielen? Of waarom niet op een één- of driewieler als datzelfde verkeersbord magisch verandert van beeld? Jori nodigt kinderen uit om actief deel te nemen. Daarvoor moeten ze wel ‘sur place’ lopen, rennen, fietsen, bellen en hun hand uitsteken….

AD over Verkeerstuin Amersfoort

"De kerstvakantie saai? Niet voor de kinderen die tijdens het Winterkwartier in de Verkeerstuin waren. De Magic Traffic Show gaf een heel nieuw inzicht in de wondere wereld van het verkeer. De verkeersborden bleken magisch en konden zomaar van kleur of vorm verschieten. Kortom, het waren twee middagen vol hoogtepunten en gezelligheid."

Isala Theater - Capelle a/d IJssel

Basisschool wint de Magic Traffic Show in de grote zaal van het Isala Theater in Capelle a/d IJssel:
"Het was een erg leuke en ook leerzame voorstelling. Dit kwam door de combinatie van goocheltrucs en leermomenten over bijvoorbeeld goed oversteken en uit de landelijke campagnes ‘MONO’ en ‘AAN in het donker’. 
Alle 400 kinderen deden enthousiast mee. Ze hebben een hele leuke voorstelling beleefd!"

Basisschool de Horizon in Capelle aan den IJssel is naar de Magic Traffic Show geweest als winnaar van de Schoolbrengweek Challenge. Dit was een samenwerking van SCHOOL op SEEF en gemeente Capelle aan den IJssel. 

 

Basisschool de Touwladder

'Een magische show voor kinderen van groep 1 t/m 6. Door de achtergrond van Jori in het onderwijs merk je dat hij goed weet in te spelen op de behoeftes van de kinderen, ook tijdens de show. Tussendoor even bewegen en daarna weer vol bewondering kijken naar de verschillende goocheltrucs die voorbijkwamen. Naast dat de show voor de kinderen erg leuk was, hebben ze ook veel geleerd over verkeersborden, zebrapaden en verkeersregels! 
De communicatie met Jori verliep prettig. Door corona de show 2 x moeten uitstellen, maar hier werd flexibel mee omgegaan. Ook het op- en afbouwen van het toneel wordt door Showman Jori en geluidsman zelf gedaan. Erg fijn!'

Schoolfeest Goor - 1000 kinderen

"Wat een geweldige shows heb jij gegeven bij ons in de feesttent. Alleen maar enthousiaste kinderen gezien. Wat we ook zeer gewaardeerd hebben, is dat op een zeer prettige manier alles met je te overleggen is. Kortom, in de toekomst zullen we zeker nog eens een beroep op je doen. Nogmaals veel dank!"

Basisschool St. Hubertus

"Wat een show! De kinderen van de groepen 3 t/m 6 op onze school hebben hun ogen uitgekeken en waren elke keer weer verwonderd wanneer er iets nieuws gebeurde. Ze hebben nog nooit zo'n leuke verkeersles gehad. Fijn dat op deze manier meerdere disciplines gecombineerd kunnen worden in een educatieve vorm. Als ICC'er vind ik het aanbod van culturele activiteiten ook erg belangrijk en op deze manier vangen we 2 vliegen in één klap. De kinderen hebben genoten, het was een mooi gezicht om na een hectische periode allemaal blije snoetjes te zien! Ook de samenwerking en planning vooraf verliepen goed en erg soepel. Er werd duidelijk en snel gecommuniceerd, het voelde meteen al vertrouwd."

HBS Ichtus

We hebben genoten van een geweldige show van Jori. Alle kinderen van onze school hebben met plezier en verwondering gekeken. Er werd nog lang over nagepraat! Het contact vooraf verliep ook zeer plezierig. Jori heeft de zaken mooi gestroomlijnd, zodat alles duidelijk is en gesmeerd verloopt. In zee gaan met de Showman is beslist een aanrader!

Basisschool De Vijfhoeven

De kinderen hebben genoten van de voorstelling, van groep 1 t/m groep 8, en dat is dus heel knap! Het is een wervelende show, waarin veel gebeurt en waarbij de kinderen actief worden betrokken.
De voorbereiding, afspraken en flexibiliteit heb ik als heel prettig ervaren. Kortom: dank je wel voor dit verkeersfeestje!

Kindcentrum Het Sterrenwerk

Afgelopen vrijdag hebben de groepen 1 t/m 6 het project Verkeer spectaculair afgesloten met de Magic Traffic Show. De sporthal van de Wasbeek was omgetoverd in een theater, of was het een nagebootste verkeerssituatie?
In hoog tempo verwisselde onze gastheer de rol van goochelaar, verkeersregelaar, verkeersdeelnemer naar circusartiest. Daarbij werden we actief betrokken en konden we laten zien dat we veel geleerd hebben van het project. Na een daverend applaus aan het eind zijn we weer terug naar school gegaan.

Het was superleuk...Wat een show!

Cultuurpad 

"Jovel weet zijn Magische shows moeiteloos aan te passen naar de wensen van onze scholen. Of het nu een bepaald thema of een specifiek lesdoel is, Jovel gaat er mee aan de slag. Zijn shows laten zien dat leren ook op een leuke manier kan. Laat je letterlijk en figuurlijk verrassen!"

Openbare Daltonschool de AkkerDijk - Purmerend

"Vandaag zijn Pinkeltje en de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 gestart met het thema verkeer. Het was een geweldig startmoment met een optreden van Jovel en de Magic Traffic show. Een leerzame show vol goochel- en jongleertrucs." Gepost op de Facebook pagina van Openbare Daltonschool de AkkerDijk.

De Burgerschool

Allereerst ontzettend bedankt voor de geweldige show die je hebt gegeven! Ik was er zelf niet bij woensdag, maar uit de reacties van de kinderen en mijn collega’s en het zien van de foto’s en filmpjes is het een zeer geslaagde voorstelling geweest. Er kwam direct een vraag vanuit het team: is deze showman ook in te zetten voor andere voorstelling? 

Geweldig gave show voor alle leeftijden en niveaus! Het spreekt alle kinderen aan, er is zoveel te zien en veel interactie met de kinderen tijdens de show. Goede voorbereidingen en een prachtige uitgebreid decor aangepast aan de locatie waar de show wordt gegeven. Een aanrader!

HUB Noord-Brabant (Rosmalen) - Speciaal Basisonderwijs (SBO)

"Onze kinderen waren dik 45 minuten geboeid door deze show. Alles zat erin: humor, spanning en educatieve elementen over verkeer. Kortom: helemaal TOP! Knap ook hoe je (zelfs tijdens de voorstelling) af kon stemmen op onze speciale doelgroep." De Magic Traffic Show (de voorstelling over het verkeer) was te gast bij HUB Noord-Brabant, vestiging Rosmalen, op dinsdag 30 mei."

balk blauw.jpg
Banner_edited.png
Bekijk video's
bottom of page