top of page

25 jaar artiest - anekdote 4: Laat de clown niet in zijn hempje staan

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 4: Laat de clown niet in zijn hempje staan..


Het eerste jaar dat ik mijn rijbewijs had en mij niet meer liet ophalen, trad ik op bij een familiefeest in Pijnacker. Het was een heel grote boerderij met een grote tuin. De familie was feest aan het vieren in de tuin. Rond 16:00 uur zou mijn show beginnen op de zolder van de boerderij, met naar verwachting zo’n 20 kinderen en wat volwassenen. Om 14:30 uur was ik aanwezig, ik laadde uit en bracht alle spullen via de trap naar boven (dat kon toen nog, die goede oude tijd ;) ). Ik zette mijn goocheltafels neer, prepareerde mijn goocheltrucs, ik blies ballonnen op (ook iets wat ik voorheen héél veel gedaan heb: ballonnenfiguren maken) en stond klaar om mij te veranderen tot mijn alter ego. In die tijd trad ik heel veel op als clown (jup, zo een met hele grote schoenen, veel schmink en kleurrijk kostuum…ook dat is al een aantal jaar verleden tijd ;)). De schmink zat op mijn gezicht, het moment kwam dat ik mijn kostuum aan moest trekken… KAK… mijn kostuum hing nog thuis aan de kapstok…


Het is 15:45 uur, een kwartier voor dat de show zou beginnen. Hoe ga ik dit oplossen…? Improviseren? Wat heb ik bij me, kan ik dit oplossen? Is er iets dat ik op de locatie vind en wat ik kan gebruiken? Op dat moment kwam mijn opdrachtgever binnen. “Je bent er bijna klaar voor zie ik…?” “Uhhh….nou… ja…Eigenlijk..”


En toen gebeurde er een klein wonder. Mijn opdrachtgever vroeg: “Is het voor jou oké als we een klein uurtje later beginnen met je show, er zijn een aantal gezinnen later, het lijkt mij leuk als iedereen je show kan zien.” “Natuurlijk, geen enkel probleem” ;) De show zou om 17:00 uur beginnen. De opdrachtgever ging terug naar het feest. Ik deed mijn jas aan en trok mijn capuchon over mijn hoofd (om de schmink te verbergen), ik liep de brandtrap van de boerderij zolder af en stapte zonder iets te zeggen in het busje en reed terug naar het huis. Mijn kostuum haalde ik op en reed weer terug. Ik trok mijn kostuum aan: precies op tijd! Een geslaagd feest! En… achteraf? De opdrachtgever was enorm blij dat ik een uurtje wilde wachten ;)


Wie mij tegenwoordig kent weet dat ik van élke show en act checklijsten heb, met de kleinste details erop. Ben ik zo perfectionistisch of heb ik geleerd van mijn ervaring ;)


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!
Foto: Zoetermeer actief - Opening IKC

Commenti


bottom of page