top of page

25 jaar artiest - Anekdote 11: “Hoe kleiner de bus, hoe groter de klus”

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 11: “Hoe kleiner de bus, hoe groter de klus”


“Het was 27 juni 2019. Om 04:43 uur stuurde Jori een berichtje met ‘goedemorgen’. De gebruikelijk wake-up check als we vroeg moeten vertrekken: altijd even zeker weten dat niemand zich per ongeluk verslapen heeft. Om 5:15 uur vertrokken we. Vandaag gingen we naar Goor: een groot schoolfeest met shows voor 1000 kinderen. Het was zo vroeg dat we de files vanuit Zoetermeer voor bleven. Het was zo’n dag dat het eigenlijk te vroeg was. Om 07:15 uur kwamen we aan, iets eerder dan gepland, omdat hij toch altijd rekening houdt met mogelijke vertraging, zélfs op dit tijdstip.



De koffie liep al door, we verkenden het podium. Een tof podium en een serieuze geluidsinstallatie waar we ons geluid op in konden prikken. Een technicus van het evenement kwam helpen uitladen, hij zag onze bus en keek enigszins bedenkelijk en zei: “Hoe kleiner de bus, hoe groter de klus”. Wat bedoelde hij precies? Dat bleek pas toen we klaar waren met uitladen…


De laadklep van onze bus ging open. Alles kan vervolgens rijden, alle karren en flightcases laadden we uit. Na opbouw van de show lichtte de technicus zijn opmerking toe. Binnen de theaterwereld is dit blijkbaar bij theatertechnici een gebruikelijke opmerking. Als iemand met een busje aan kwam betekende dat volgens hem over het algemeen dat er losse spullen en veel kleine koffers uit kwamen: wat voor technici voor veel extra werk zou zorgen. Hij stond verbaasd dat uit Jori’s bus zo’n organisatie kwam en alles in karren kwam rijden. Dat was hij alleen gewend bij grote producties ;)

Hoe kleiner de bus, hoe groter de klus, maar dit geldt niet voor Jori’s bus!

Al is zijn bus toch echt te klein geworden voor grote shows, dan gaat er een extra bus mee ;) ”


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!



Lees meer over de verschillende thema shows op: www.showman.nl/shows

bottom of page