top of page

25 jaar artiest - Anekdote 5 - De juiste artiest op de verkeerde plaats

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 5: De juiste persoon op de verkeerde plaats…


Jarenlang heb ik mij als kind en tiener laten ophalen door klanten, samen in de auto op weg naar optredens. Op exact mijn 18e verjaardag (dat kon toen nog niet eerder) startte ik met rijlessen. Na het behalen van mijn rijbewijs reed ik met een klein busje van optreden naar optreden, toen nog met name binnen Zuid-Holland. Via internet was mijn zelfgemaakte website goed vindbaar, aangezien ik een van de eerste was die een website had voor steltloper/kindershow en vergelijkbare zoekwoorden.


Koninginnedag (tegenwoordig Koningsdag) stond voor de deur, zoals al een paar jaar op rij zou ik ook dit jaar weer optreden. Dit jaar speelde ik bij een Oranjevereniging in Rijswijk. Gedreven als ik was, ging ik met KoninginneNach niet stappen met mijn vrienden, iets wat ik mij had aangeleerd: de avond voor een optreden ging ik niet mee uit. Op Koninginnedag stond ik vroeg bij mijn opslag (toen nog in de Citybox) om de bus in te laden. Ik vertrok rond 08:00 uur, zodat ik op tijd in Rijswijk aanwezig zou zijn en om 10:00 uur kon beginnen. Het was vanaf Zoetermeer een klein half uurtje rijden en zoals altijd heb ik rekening gehouden met extra vertraging. De weg kende ik, navigatie had ik toen nog niet. Ik rijd het centrum van Rijswijk in en zie mensen druk in de weer met het versieren van de straat. Ik spreek iemand aan en vertel dat ik kom optreden.


En toen gebeurde het… zij verwachtten iemand die een kindershow kwam verzorgen, maar niet mij… Maar… Ik had toch echt een boeking voor het spelen van kindershows op Koninginnedag in Rijswijk?! Ik liet mijn overeenkomst zien. De Oranjevereniging kende de persoon met wie ik contact had gehad niet.. Zij keken beter.. Wat bleek? De postcode klopte niet.. Dat was het moment dat ik leerde dat er 3 plaatsen in Nederland zijn met de naam “Rijswijk”: Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland! En ik moest in Rijswijk Gelderland zijn… Ik was de juiste persoon, op de verkeerde plaats!


Met de billen bloot en de klant (in de juiste Rijswijk) maar opbellen. Gezien de reistijd tussen Rijswijk Zuid-Holland en Rijswijk Gelderland ging ik dit (helemaal zonder navigatie) niet redden om op tijd te kunnen beginnen. De klant heb ik aangeboden om op een ander moment gratis te komen optreden, het minste wat ik kon doen (behalve door de grond zakken). Het was een grote leerschool! Sindsdien check ik de locaties in combinatie met alle beschikbare gegevens van het evenement. Dit zal mij niet nog een keer gebeuren! Hoop ik… ;)


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!


Deze foto komt uit de Magic Traffic Show, de voorstelling over het verkeer vol met goochelen en veel meer.Comments


bottom of page