top of page

25 jaar artiest - Anekdote 7 - Het onverwachte kerstdiner

HET IS FEEST: 25 jaar artiest! Anekdote 7: Het onverwachte kerstdiner

Als artiest treed je vaak op wanneer anderen vrij zijn. Evenementen worden over het algemeen gehouden in weekenden, vakanties en tijdens feestdagen. Familie en vrienden weten inmiddels dat in principe optredens voor gaan boven bijvoorbeeld verjaardagen en feestjes. Dat halen we op een ander moment wel in. Al jaren vind ik het een eer om tijdens bijvoorbeeld de Kerstdagen te werken: ik zie het als compliment als iemand mij wil boeken.


Zo ook met Kerst 2011, het eerste jaar dat ik niet meer thuiswonend was. Op eerste Kerstdag kreeg ik een solo-boeking in Oostende, België. Overdag trad ik als Charles Dickens goochelaar op een hele gezellige Kerstmarkt op, met een fantastische kerstsfeer. Na afloop wist ik precies wat ik ging doen: ik ging mijzelf trakteren op een heerlijk kerstdiner. De restaurants in Oostende waren logischerwijs helemaal volgeboekt. Ik zocht wel iets op de terugweg, het was tenslotte nog zo’n drie uur rijden. Na een stukje rijden zie ik het eerste bord van een wegrestaurant; ik neem de afslag en parkeer de auto. Ik loop naar het restaurant, zin om te genieten van een heerlijk kerstdiner in mijn eentje… Het restaurant was dicht!

Op naar het volgende wegrestaurant: ook dicht! De volgende? Ook dicht...! De grote gele M dan maar? Langs heel de route naar huis: zelfs die waren allemaal dicht… Het was Kerstavond, ik had behoorlijk trek gekregen en ik eindigde om 22:00 uur bij de snackbar bij mij aan de overkant in Zoetermeer. Niet het beste of gezelligste kerstdiner, maar het was wel een fantastisch optreden!

Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!

Comments


bottom of page