top of page

25 jaar artiest - Anekdote 8 - Een tovenaar in het donker

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 8: Een tovenaar in het donker


Zo TOF! Van verschillende kanten krijg ik heel veel verhalen, herinneringen en anekdotes toegestuurd. Superleuk aan alle optredens herinnerd te worden. Zo kreeg ik ook deze anekdote toegestuurd:

“Jori treedt al jaren op met verschillende shows. Regelmatig ga ik met hem mee als technicus voor het opbouwen van de shows en het geluid te verzorgen tijdens de shows. De show van de Sprookjestovenaar stond als finale show bij de sprookjestocht van het sprookjesstadje in Simpelveld. Op een buiten podium bouwden wij overdag het decor en geluid op, alles goed gespannen aan de podiumwagen voor de wind. Het theaterlicht was ingehuurd door het evenement.
Eind van de middag, tijdens de schemering, begon de sprookjestocht. Elke 7 minuten startte er een nieuwe groep van kinderen en volwassenen aan een unieke beleving. Ze gingen op reis door het bos, waar diverse sprookjes tot leven kwamen. De tocht liep behoorlijk uit. Zo’n anderhalf uur later dan gepland kwamen de eerste bezoekers bij onze show: de finale van de avond. Vervolgens speelde Jori als Sprookjestovenaar elke 7 minuten een nieuwe korte show: show spelen, show prepareren, spelen, prepareren: dit ruim 2 uur lang non-stop. Wat een mooi spektakel was dit! Het hele evenement was behoorlijk uitgelopen, maar niemand vond dit erg: het was het waard!


Totdat de laatste show was afgelopen…nog voordat Jori zijn kostuum uit had, werd het ingehuurde theaterlicht direct afgebouwd. Het was ’s avonds laat, koud, waaierig én.. donker! Een terrein zonder straatverlichting, zonder theaterlicht. De show was over. De magie was op slag verdwenen. Ook dit is het leven van een hardwerkende artiest.”


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!


Meer weten over de voorstelling "Sprookjestovenaar"? www.showman.nl/sprookjesvoorstelling댓글


bottom of page