top of page

25 jaar artiest - Anekdote 9: “Van alle markten thuis”

HET IS FEEST: 25 jaar artiest! Anekdote 9: “Van alle markten thuis”

De afgelopen jaren is mijn bedrijf gesplitst in aan de ene kant grote internationale parades en aan de andere kant mijn shows als soloartiest. De grote parades zijn even gepauzeerd, de focus ligt nu op mijn shows. Maar wie ben ik nou eigenlijk? Als artiest heb ik in alle jaren vele soorten en maten shows gespeeld. Overal waar ik kwam maakte ik er een show van. De afgelopen jaren was ik al een tijdje op zoek was naar mijzelf als artiest. Wat was ik nou… een goochelaar? Een entertainer? Een clown? Een circusartiest? Een presentator? Allemaal! Maar toch dekte het geen van alle de lading… Een dilemma dat mij lang bezighield, maar ach wat maakte het uit.. Ik maakte er toch wel een show van. Tot afgelopen jaar, toen werd ik midden in de nacht wakker: ik ben de Showman! En wat bleek… www.showman.nl stond op mij te wachten!


Vlak voor de zomer was de eerste versie online, vlak vóór het toffe avontuur in Rotterdam Ahoy: 79 shows in mijn eigen Showman Theater! Dit avontuur heeft mij extra doen beseffen dat ik gemaakt ben voor het theater. Achter de schermen wordt er daarom ook hard gewerkt aan een nieuwe, nog grotere show. En dat niet alleen… ook is er gewerkt aan een volledig nieuwe website van de Showman.

Als je hobby je werk is geworden, moet je een nieuwe hobby zoeken. Een van mijn hobby’s is websites bouwen. Als tiener bouwde ik mijn eigen websites. De afgelopen jaren heb ik dit professioneel uitbesteed. Vorig jaar was mijn website aan een update toe. Ik had tijd over en heb mijn oude hobby weer opgepakt. Na de adrenaline kick van Ahoy was het tijd voor een andere look, een Showman-waardige site. Mét alle verschillende thema shows die ik als Showman speel.

De reactie van mijn broer (en tevens een van mijn beste vrienden) was laatst: “Jij bent ook van alle markten thuis”. Mijn reactie was: “Ja dat klopt, maar de laatste tijd vooral thuis ;). Hij moest lachen. Ik ook.

En de foto’s? Nee, die heb ik niet zelf gemaakt ;). Praktisch alle foto’s zijn gemaakt door Vera, de liefste vrouw op aarde die ik ken en ook nog eens een passie heeft voor fotografie.

Een nieuwe naam, een nieuwe site. Ik heb eindelijk mijzelf als artiest gevonden! Klaar voor nieuwe avonturen!

Wil je mij hiermee helpen? Ik vind het erg leuk als je www.showman.nl deelt met juffen/meesters die werken in het basisonderwijs en organisatoren van (toekomstige) kinder-/familie evenementen.

Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!Comments


bottom of page