top of page

75 shows - Week van het Verkeer 2022

De Showman is het nog niet verleerd: deze week heeft hij op 75 (!!) basisscholen shows gespeeld.


Afgelopen week was de “Week van het verkeer”. Deze week wordt er extra aandacht besteed aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Dit jaar had regio Amsterdam het wederom voor elkaar gekregen om de Magic Traffic Show groots in te zetten: op 70 scholen was de show te bewonderen via het digibord. Sommige scholen hadden zelfs het geluk de show écht live op school te kunnen beleven.

Foto: Showman Jori op zijn tricycle - Week van het Verkeer 2022


Het was alweer zo’n drie maanden geleden dat Showman Jori Veldhuizen voor het laatst voor live publiek mijn passie kon vertonen. Sinds de lockdown in december waren alle shows wederom verschoven. Afgelopen week hebben honderden kinderen per dag weer van de shows genoten. “Het is echt fantastisch om bij de goocheltrucs de oprechte verbazing op hun gezichten te zien en te ervaren dat monden letterlijk openvallen als je op een hoge tricycle al jonglerend de show afsluit.” aldus Jori.

Foto: Showman - Voorstelling Verkeer vol goochelen en veel meer


“Vandaag was het nog extra bijzonder: ik speelde de show op de Franse Internationale School, midden in het centrum van Amsterdam... Met 2 crewleden kwam ik vanochtend aan, wat zou deze dag brengen? Kunnen we de grote bakwagen wel ergens parkeren midden in het centrum? Maar vooral…: Hoe speel ik voor Frans sprekende en Engels begrijpende kinderen een voorstelling die ik tot nu toe alleen in het Nederlands gespeeld heb? Een toffe nieuwe uitdaging voor een show over het verkeer die ik nu al een aantal jaar speel. Met een geslaagd resultaat!”


Foto: Showman - Voorstelling verkeer


Showman Jori maakt overal natuurlijk een grote show van, zo ook van zijn voorstelling over het verkeer: de show zit vol met goochelen, eenwielfietsen, jongleren en veel interactie. De gymzaal of grote aula wordt door hem volledig ingericht als theater met een groot verkeersplein, compleet met zebrapad, belijning en een écht verkeerslicht (waar ook nog een vette goocheltruc mee gebeurt). Uiteraard alles verwerkt binnen een verhaal.


De week van het verkeer 2022… Op naar 2023, 2024, 2025 én 2026: voor 4 jaar zijn de boekingen deze week toegezegd!

“WOW! Het is écht fantastisch om weer op te treden voor live publiek. Dit heb ik de afgelopen maanden echt zo gemist!”


De video van de show kun je bekijken op: www.showman.nl/voorstellingverkeer


Comments


bottom of page