top of page

25 jaar artiest - Anekdote 13: “De korte presentatie die een TED-talk werd”

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 13: “De korte presentatie die een TED-talk werd”

Hoe heb ik in slechts 5 jaar tijd opgetreden in 12 LANDEN? Hoe kom ik aan deze opdrachten met in totaal bijna 2 MILJOEN bezoekers? Waar komt mijn gevulde agenda vandaan?

Het is precies een jaar geleden. Het was 5 maart 2020: de eerste donderdag van maart. De goochelclub waar ik al sinds mijn 11e lid van ben, had mij gevraagd om een korte presentatie te geven over mijn onderneming. In plaats van een korte presentatie veranderde dit tijdens de voorbereidingen in een lezing van 60 minuten over: passie, doorzetten, perfectionisme, veelzijdigheid, marketing, dromen, durven en vooral doen!“Showman Jori Veldhuizen neemt je mee in zijn avontuur als ondernemer en artiest. Wat is het verhaal achter het succes? Hoe blijf je altijd positief doorzetten? Hoe bouw je een veelzijdig bedrijf op?

De afgelopen 5 jaar is Jori met zijn performances te zien geweest op drie verschillende continenten en in 12 verschillende landen. Met highlights als 150.000 bezoekers in Hong Kong tijdens het Chinese Nieuwjaar, drie avonden spelen in een uitverkocht Amsterdam Arena tijdens Toppers in Concert en optreden bij de Formule 1 in diverse landen. Groot, groter, grootst... En toch heeft hij ook nog steeds een grote passie voor het spelen van magische kindershows.

Hocus pocus, de truc is... FOCUS!”


Een lezing met een staande ovatie, die na afloop zelfs meer een inspirerende TED-talk genoemd werd, dan een saaie presentatie. Na deze inspirerende avond werd mij door de toeschouwers aangeraden om mijn inspirerende verhaal ook op andere plekken te vertellen: voor goochelaars en andere artiesten, maar ook volgens hen inspirerend voor groepen ondernemers.


“Jori Veldhuizen geeft een unieke inkijk in zijn manier van werken met een klant voorafgaand aan zijn optreden, tijdens zijn optreden en na afloop.

Het zijn tips van een professional die ver gaat om zijn doel te bereiken en een klant tevreden te stellen. De energie die hij erin stopt, de stappen die je moet ondernemen om een succesvol entertainer te zijn (in welk vakgebied dan ook), zijn van een onschatbare waarde voor iedereen. Een lezing die je gezien moet hebben, als jij je werk serieus neemt.”


“Het was een bijzondere avond bij Goochelclub Rotterdam, de lezing/presentatie van Jori Veldhuizen was echt verrassend te noemen. Een enthousiaste, jonge artiest die vol positiviteit en ervaring vertelde over z’n internationale optredens, hoe je gefocust moet blijven om uiteindelijk door hard werken met frisse energie, de mensen te “mogen” vermaken. Het was een inspirerende avond voor beginners, maar ook zeker voor iedereen die van zijn droom zijn werk wil maken...”


Hocus Pocus de truc is…Focus!

Maar… waar was mijn focus? Waar is nu mijn focus?


Het afgelopen jaar is mijn focus veranderd naar ‘dat wat wel kan’. Ik ging op zoek naar mogelijkheden. In een veranderde wereld, vol gedrevenheid om bij anderen een lach op het gezicht te toveren, vol energie om te willen spelen. Een nieuwe tijd, een nieuwe focus. Met alleen al 79 shows in Rotterdam Ahoy en verschillende professionele shows via livestream is dit toch wel gelukt ;).

Een nieuwe TED-talk is geboren en staat klaar om te schitteren: “Back in Showbusiness!”, een leven als ondernemer/artiest tijdens en na het bijzondere corona tijdperk. Maar toch blijft deze TED-talk nog even in de kast staan: ik ben een man die van écht live publiek houdt.


Lees meer over de TED-talk en bekijk andere referenties op www.showman.nl/spreker


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!

Comments


bottom of page