top of page

De goochelaar heeft het écht laten sneeuwen!

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest! Anekdote 3: “Mam! De goochelaar heeft het écht laten sneeuwen”

Het is best zeldzaam, zo’n pak sneeuw in Nederland! Dit doet mij herinneren aan een van de vele shows die ik gespeeld heb bij SnowWorld. Speciaal voor dit winterpretpark heb ik een aantal jaar geleden mijn magische wintershow ontwikkeld, welke ik zo’n 200 keer gespeeld heb in een knus theatertje op verschillende locaties. Voor wie de show nog nooit gezien heeft, kort samengevat: in deze show verandert water in sneeuw, verschijnt een sneeuwpop, heb ik een sneeuwballen gevecht in mijn eentje en balanceer ik op een reuze sneeuwbal. Het eind van de show eindigt met een sneeuwstorm, binnen in het theater.Écht magisch was het een paar jaar geleden: ‘s ochtends toen ik naar het theater ging, was er nog niets aan de hand, de weersverwachtingen waren niet heel bijzonder. Tijdens de derde show van de dag was het opeens behoorlijk gaan sneeuwen, waarvan we binnen het theater uiteraard niets hadden gemerkt. De show was afgelopen, kinderen liepen zoals altijd betoverd de zaal uit, maar toen gebeurde het… Een jongetje (van een jaar of 7) liep richting de uitgang naar hun auto met zijn vader. Zijn moeder stond nog met een andere volwassene na te praten. Het zoontje kwam terug de zaal in rennen en riep: Mam! De goochelaar heeft het écht laten sneeuwen!” Zijn moeder antwoordde: “Ja het was een leuke show hè?”, “Ja dat ook, maar buiten sneeuwt het! Hij heeft het écht laten sneeuwen”. Zijn moeder kon haar oren niet geloven en eerlijk… ik eigenlijk ook niet. En toch: hij had gelijk! De magie van de show was zo sterk geweest, dat het buiten sneeuwde ;)


Na afloop van mijn show bouw ik samen met mijn technicus de show af, zoals altijd hebben we hier zo’n twee uur voor nodig. Alle show attributen, licht en geluid zitten in verschillende karren en flightcases. Buiten lag inmiddels een flink pak sneeuw… Ploeterend door de sneeuw met alle karren: hier zijn de wielen blijkbaar toch niet echt op gemaakt. SnowWorld had bij de parkeerplaats (met een flinke heuvel om er op te komen) inmiddels diverse personeelsleden ingezet om auto’s over de berg te duwen. Voor mijn bus waren 8 paar handen nodig om deze boven te krijgen, zoveel sneeuw was er gevallen. Best leuk als je als goochelaar het écht kan laten sneeuwen (en vooral leuk om kinderen zo in je magie mee te kunnen nemen), maar de goochelspreuk om sneeuw te laten verdwijnen met inladen had ik toch echt nog niet geleerd ;)


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb jij ook een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!
Comentários


bottom of page