top of page

De neus die te warm werd - anekdote 20 - 25 jaar artiest - Kindershow

Bijgewerkt op: 12 apr. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 20: De neus die te warm werd


Al jaren ben ik te gast als artiest bij Speelmeer Vakantieactiviteiten. Als 14-jarige jongen kwam ik in contact met dit Zoetermeerse kinderevenement, sindsdien ben ik hier bijna elk jaar te zien geweest met een andere show. Bij dit evenement heb ik als tiener veel kansen gekregen, tegenwoordig voelt elk optreden bij dit evenement voor mij als ‘thuiskomen’ (tussen de diverse (inter)nationale opdrachten door). Voor de opbouw van mijn show plan ik bij Speelmeer de laatste jaren een uurtje extra, omdat ik weet dat er zoveel bekenden gezellig een praatje komen maken. Bij dit evenement heb ik in de loop der jaren bij vele duizenden kinderen een lach op het gezicht mogen toveren.


Maar… weet je ook nog die keer dat ik een ‘technische warmte-storing’ had?


Al jaren heb ik als artiest de instelling ‘Show must go on’. Als ik een show speel gaat er een knop om, dan vergeet ik de rest van de wereld. De betreffende zomerdag dat ik deze show speelde was echt een tropisch warme dag. Op zo’n warme dag blijft de warmte in een sporthal behoorlijk hangen. Deze dag speelde ik een show met een neus die je over je eigen neus heen plakt (een plakneus). Zoals altijd smeer ik vóór de show de neus in met lijm, laat ik deze even drogen en plak ik de neus op. Tijdens de show liep de temperatuur op. Het werd zo warm, dat de lijm van de neus boven de temperatuur kwam dat deze goed hecht. Hij begon los te laten.. Een beetje klungelig probeerde ik het te verbloemen, te herstellen. Maar de lijm werkte niet meer. Er zat niets anders op… “Dames en heren, jongens en meisjes, wegens een technische warmte-storing zal de show heel even gepauzeerd worden en over een paar minuten doorgaan waar deze is gebleven”. Show must go on… en de show ging door, hetzij met een korte extra pauze ;)


En die rode neus…? Dat kleinste maskertje van de wereld heeft mij vroeger heel veel optredens (en daarmee ervaring, plezier en zelfvertrouwen) gegeven, tegenwoordig blijft de rode neus over het algemeen thuis. De keren dat ik wél een show speel met rode neus, heb ik tegenwoordig een hele mooie kleine neus vanuit Amerika over laten komen: geen plakneus, geen elastiek, maar een mooie clip die heel goed in je neus vastzit (een soort piercing ). Een aanrader voor elke collega kinderartiest!


In de loop der jaren heb ik verschillende thema shows ontwikkeld, die ik uiteraard zelf speel. Bekijk ze allemaal op www.showman.nl


Foto: Ronald Stam - Streekblad


Comments


bottom of page