top of page

In de media - “Feest: Showman Jori is al 25 jaar artiest”

De Zoetermeerse Showman Jori Veldhuizen is deze maand 25 jaar artiest en ondernemer. Als 11-jarige jongen startte hij met optreden als goochelaar op kinderfeestjes in Zoetermeer, inmiddels heeft hij in 12 landen opgetreden, verspreid over 3 continenten. De laatste jaren heeft hij bij bijna 2 miljoen toeschouwers een lach op het gezicht getoverd.


Zoetermeer - In februari 2021 viert de showman zijn 25-jarig jubileum als artiest. Deze feestmaand deelt hij bijzondere, grappige en ontroerende momenten van de afgelopen 25 jaar. “Een fantastische tijd om op terug te kijken én na afgelopen jaar een enorme drijfveer voor de toekomst: mijn passie volgen en een nog grotere lach op ieders gezicht te toveren.” Hij neemt je mee in zijn verhaal: ‘van 11-jarige goochelaar op een kinderfeestje tot optreden in Hong Kong’. Wil je alle anekdotes en verhalen volgen? Kijk dan op zijn social media of lees het op zijn nieuwe website: www.showman.nl/blog

25 jaar geleden stond er in de kerstperiode in Winkelcentrum Rokkeveen een wensboom. De 11-jarige Jori Veldhuizen wenste om samen met een professionele goochelaar patiënten in het Lange Land Ziekenhuis met een goochelshow te vermaken. Het was de opmerkelijkste wens in de wensboom van Winkelcentrum Rokkeveen. Terwijl de meeste kinderen vooral computerspelletjes of andere materiële zaken vroegen, was de wens van Jori zo bijzonder, dat de winkeliersvereniging op zoek ging naar een professionele goochelaar. Zij hebben de wens van Jori laten uitkomen. 25 jaar geleden trad Jori hierdoor als goochelaar op in het Lange Land Ziekenhuis.

Briefjes De jonge artiest stopte hierna briefjes in de brievenbussen bij hem in de straat. ‘Hoi, ik ben Jori en ik ben goochelaar. Voor 2,5 gulden kom ik optreden op je kinderfeestje’. Er kwam een kinderfeestje op zijn pad. En nog één en nog één. Met zijn koffertje vol goocheltrucjes achter op zijn fiets, ging hij van feestje naar feestje door Zoetermeer. Met wat hij verdiende kocht hij nieuwe goocheltrucjes. De kleine ondernemer en artiest was geboren. Naast zijn VWO op het Erasmus College trad de Zoetermeerse goochelaar in de weekenden en vakanties op bij feesten, partijen en kleine evenementen. Als vakantiebaantje werkte hij in het entertainment team van Familiepark Drievliet, waar hij het vak van diverse grote artiesten geleerd heeft. Na het afronden van zijn middelbare school wist Jori het zeker: hij wilde artiest worden! En dat lukte met heet creëren van de circusparade Circo di Strada. Het leidde zelfs tot een optreden bij de Formule 1: de Grand Prix van Bahrein.


Al 25 jaar geniet Jori van elk optreden: klein en groot, solo en in teamverband, kindershows en parades, nationaal en internationaal.

Het groeide maar door. Er zat continu een stijgende lijn in. In de eerste maanden van 2020 speelde Jori nog in Dubai, België en Duitsland. Voor de zomer 2020 stonden de boekingen voor diverse grote evenementen in verschillende landen al geboekt. Maar.. de wereld veranderde in maart 2020. Het afgelopen jaar is zijn focus veranderd naar ‘dat wat wel kan': de volledig gevulde agenda met mooie optredens verdween. Hij ging op zoek naar mogelijkheden. In een veranderde wereld was Jori nog steeds gedreven om met zijn magie iedereen te verwonderen en zat vol energie om te willen spelen. Hierdoor speelde hij afgelopen zomer 79 shows in zijn eigen Showman Theater in Rotterdam Ahoy bij het kinderevenement Jeugdvakantieland. De rest van het jaar speelde de Showman verschillende thema voorstellingen op basisscholen. Achter de schermen heeft hij hard gewerkt aan een volledig nieuwe parade én een nieuwe kindershow.

Publicatie: Streekblad ZoetermeerComments


bottom of page