top of page

In de media - “Jubileum voor Zoetermeerse Showman”

De Zoetermeerse Showman Jori Veldhuizen is deze maand 25 jaar artiest en ondernemer. Als 11 jarige jongen startte hij met optreden als goochelaar op kinderfeestjes in Zoetermeer. Inmiddels heeft hij in 12 landen opgetreden, verspreid over 3 continenten, voor bijna 2 miljoen toeschouwers. De wens die uitkwam 25 jaar geleden stond er in de kerstperiode in Winkelcentrum Rokkeveen een wensboom. De 11-jarige Jori Veldhuizen wenste om samen met een professionele goochelaar patiënten in het Lange Land Ziekenhuis met een goochelshow te vermaken. Het was de opmerkelijkste wens in de wensboom van Winkelcentrum Rokkeveen. Terwijl de meeste kinderen vooral computerspelletjes of andere materiële zaken vroegen, was de wens van Jori zo bijzonder, dat de winkeliersvereniging op zoek ging naar een professionele goochelaar. Zij hebben de wens van Jori laten uitkomen. 25 jaar geleden trad Jori hierdoor als goochelaar op in het Lange Land Ziekenhuis. Het was zijn eerste optreden, maar er zouden er nog vele volgen. De jonge artiest stopte hierna briefjes in de brievenbussen bij hem in de straat. ‘Hoi, ik ben Jori en ik ben goochelaar. Voor 2,5 gulden kom ik optreden op je kinderfeestje’. Er kwam een kinderfeestje op zijn pad. En nog één en nog één. Met zijn koffertje vol goocheltrucjes achter op zijn fiets, ging hij van feestje naar feestje door Zoetermeer. Met wat hij verdiende kocht hij nieuwe goocheltrucjes. De kleine ondernemer en artiest was geboren. Van hobby naar fulltime artiest Naast zijn VWO op het Erasmus College trad de Zoetermeerse goochelaar in de weekenden en vakanties op bij feesten, partijen en kleine evenementen. Als vakantiebaantje werkte hij in het entertainment team van Familiepark Drievliet, waar hij het vak van diverse grote artiesten geleerd heeft. Na het afronden van zijn middelbare school wist Jori het zeker: hij wilde artiest worden! Maar… volgens zijn ouders was hier geen droog brood in te verdienen: hij moest maar een serieuze opleiding gaan doen. Jori volgde de voetsporen van zijn moeder en werd leraar basisonderwijs. Naast het onderwijs liet Jori zijn entertainment bedrijf groeien: met veel optredens in Nederland en België. Binnen Zoetermeer raakte Jori tegelijkertijd betrokken bij het jeugdcircus van Zoetermeer, Circus Nevermind. De eerste jaren werkte hij zowel in het basisonderwijs, als bij het jeugdcircus en als artiest en ondernemer bij zijn eigen bedrijf Jovel Entertainment. Regelmatig werkte Jori 7 dagen in de week, gewoon omdat hij het zó leuk vond. Inmiddels heeft hij het onderwijs al tien jaar achter zich gelaten en ook het jeugdcircus heeft hij 6 jaar geleden gedag gezegd. Hij ging zijn droom achterna: fulltime artiest! Van Zoetermeer tot optredens in 3 werelddelen

De Zoetermeerse Showman heeft in zijn eigen stad veel opgetreden. Hij is een graag geziene artiest bij bijvoorbeeld SnowWorld, Speelmeer en diverse basisscholen en evenementen. Ondanks dat hij door velen voor gek verklaard werd, investeerde hij in 25 opvallende kostuums en creëerde samen met zijn vriendin Vera de circusparade Circo di Strada. En binnen een jaar na de start van de circusparade werd Jori gevraagd om met de act Circo di Strada op te komen treden in Bahrein bij de Formule 1 Grand Prix. Het optreden bij de Formule 1 was het begin van een domino-effect. Binnen een paar jaar heeft Jori met zijn acts opgetreden in 12 verschillende landen, verspreid over 3 continenten. Binnen slechts 5 jaar tijd heeft hij zo bij bijna 2 miljoen mensen een lach op het gezicht getoverd.

Een artiest in de huidige tijd? Al 25 jaar geniet Jori van elk optreden: klein en groot, solo en in teamverband, kindershows en parades, nationaal en internationaal. Het groeide maar door. Er zat continu een stijgende lijn in. In de eerste maanden van 2020 speelde Jori nog in Dubai, België en Duitsland. Voor de zomer 2020 stonden de boekingen voor diverse grote evenementen in verschillende landen al geboekt. Maar.. de wereld veranderde in maart 2020. Het afgelopen jaar is zijn focus veranderd naar ‘dat wat wel kan’: de volledig gevulde agenda met mooie optredens verdween. Jori ging op zoek naar mogelijkheden en speelde afgelopen zomer 79 shows in zijn eigen Showman Theater in Rotterdam Ahoy bij het kinderevenement Jeugdvakantieland. De rest van het jaar speelde de Showman verschillende thema voorstellingen op basisscholen. Achter de schermen heeft hij hard gewerkt aan een volledig nieuwe website, een nieuwe parade én een nieuwe kindershow. Hij is klaar voor nieuwe avonturen! Groot feest: 25 jaar artiest In februari 2021 viert de showman zijn 25-jarig jubileum als artiest. Deze feestmaand deelt hij bijzondere, grappige en ontroerende momenten van de afgelopen 25 jaar. “Een fantastische tijd om op terug te kijken én na afgelopen jaar een enorme drijfveer voor de toekomst: mijn passie volgen en een nog grotere lach op ieders gezicht te toveren.” Hij neemt je mee in zijn verhaal: ‘van 11-jarige goochelaar op een kinderfeestje tot optreden in Hong Kong’.

Gepubliceerd: Zoetermeer Actief - 14 februari 2021


Commentaires


bottom of page