top of page

De kerstwens die uitkwam

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 2: De kerstwens die uitkwam


“De 11-jarige Jori wilde samen met een professionele goochelaar patiënten in het Lange Land Ziekenhuis met een goochelshow vermaken. Het was de opmerkelijkste wens in de wensboom van Winkelcentrum Rokkeveen. Terwijl de meeste kinderen vooral computerspelletjes of andere materiële zaken vroegen, was de wens van Jori zo bijzonder, dat de winkeliersvereniging op zoek ging naar een professionele goochelaar. John Anders uit Zoetermeer heeft al vele prijzen met goochelen behaald en hij was graag bereid met Jori een optreden in het Zoetermeerse ziekenhuis te doen. Vele patiënten werden woensdagmiddag verrast met de trucs van beide goochelaars.”


Na de toffe samenwerking in het ziekenhuis adviseerde goochelaar John Anders mij lid te worden van Goochelclub Rotterdam, ik kreeg het telefoonnummer van de goochelclub mee. Zoals vaak het geval was: mijn ouders waren er om mij hierin te supporten, maar… ik moest zelf bellen. Ik zat op zolder, bij de telefoon (zo’n ding met een draaischijf en een snoer er aan ;) ) op mijn vaders werkplek. Ik draaide het nummer. Tot mijn grote verbazing zag ik dat op het prikbord van mijn vader éxact hetzelfde telefoonnummer hing. Hoe dan? Waarom had mijn vader het telefoonnummer van een goochelclub op zijn prikbord? Hij heeft toch echts niets met goochelen... Huh?


Het duurde een lange tijd voor ik erachter kwam! Bij mijn vader op zijn werk, werkte ook Dick van der Zwan. En wat bleek, naast zijn baan was Dick ook een zeer goede en meervoudig prijswinnend goochelaar/clown. Achteraf is Dick onbewust een van mijn eerste voorbeelden geweest. Tijdens het Sinterklaas bedrijfsfeest bij mijn vader op zijn werk trad Dick als Pica Pica op en genoot ik enorm van zijn show. Mijn vader en Dick hadden het er al vaker over gehad of de goochelclub niet iets voor mij zou zijn, maar tot dan toe had mijn vader dat afgehouden. “Als hij dat wilt, komt hij er vanzelf wel mee”. En mijn vader kreeg gelijk, dat gebeurde… Tot op de dag van vandaag ben ik lid van Goochelclub Rotterdam en ben ik mijn ouders, John en Dick erg dankbaar.Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb jij ook een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!


Goochelaar Lange Land Ziekenhuis Zoetermeer


留言


bottom of page