top of page

Na Dubai veranderde mijn leven - Anekdote 25 - 25 jaar artiest

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 25: “Na Dubai veranderde mijn leven”


25 jaar artiest, 25 anekdotes!

Er zijn nog veel meer verhalen en anekdotes te vertellen, maar voor nu is dit de laatste van de jubileum serie (ahhh….).

Vorig jaar januari speelden we met Circo di Strada meerdere dagen in een grote shoppingmall in Dubai. Een waanzinnige locatie en een fantastisch evenement. Na dit mooie avontuur gingen we wederom een mooie zomer tegemoet, met vele optredens bij vele nationale en internationale evenementen. Begin maart stond wederom gepland om een week lang in het Midden-Oosten te spelen, dit keer terug in Qatar (na het eerdere succes met UniQcycle). Maar… de plaatselijke overheid besloot op het laatste moment dat dit niet door kon gaan. Iets met overmacht... Het begin van een domino-effect…


Van alle 25 jaar dat ik optreed, was afgelopen jaar zonder twijfel ook heel bijzonder, op een heel andere manier dan alle andere jaren. Terugkijkend op andere jaren: niets was te gek, het kon niet op. Het ene optreden was nog niet geweest, of het volgende stond alweer in de agenda: steeds grootser en steeds verder weg. Dit betekende ook steeds meer organisatie en voorbereidingen. Achter de schermen run ik de grote internationale parades samen met Vera, zij met name het creatieve aspect van de acts en het atelier, ik de volledige planning, marketing en organisatie. Uiteraard zijn wij beide uitvoerend artiest bij de parades, want dat is wat wij écht het leukste vinden.


Na jaren keihard werken werd vorig jaar februari de knoop doorgehakt, het werd tijd voor uitbreiding. De vacature stond al klaar… Maar laten we heel even afwachten wat er ging gebeuren in de wereld...


We hebben vele toffe plekken mogen zien. Tot vorig jaar maart. De wereld veranderde… en ik kon niet anders dan mee veranderen. De volle agenda werd leeggeveegd, eerst tot begin april, toen tot juni, gevolgd tot september. Er kon niets...


Eerlijk… de eerste weken waren eigenlijk wel heerlijk. Eindelijk tijd om de to-do-list weg te werken, alle shows en acts hebben altijd wel iets dat moet gebeuren. Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik extra genoten van elk optreden dat dit jaar wél door kon gaan.


Met ontzettend veel plezier kijk ik terug op de afgelopen 25 jaar als artiest. Het afgelopen jaar heeft ervoor gezorgd dat we met nieuwe shows en acts klaar zijn voor de toekomst. En de optredens? Die staan volop gepland! Ik kijk er naar uit weer volle bak te kunnen knallen en een lach op ieders gezicht te toveren.


25 jaar artiest en dat vieren we met… 25 anekdotes!

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor alle mooie, grappige, ontroerende anekdotes die de afgelopen maanden naar mij zijn gestuurd.


Mijn passie is het toveren van een lach op ieders gezicht.

Wanneer mag ik bij jouw evenement, school, theater of bedrijfsfeest een lach op het gezicht toveren?

Ik ben klaar voor nieuwe avonturen, nieuwe verhalen, nieuwe anekdotes.

En die komen er!

Bekijk de actuele agenda op www.showman.nl/agenda


Comments


bottom of page