top of page

Optreden in... Hong Kong! 25 jaar artiest - Anekdote 24

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 24: “Van kinderfeestjes naar… Hong Kong!”


De afgelopen maanden nam ik jullie mee in mijn avonturen als 25 jaar artiest. Op mijn elfde startte ik als goochelaar op kinderfeestjes, inmiddels heb ik vele mooie plekken mogen zien en met fantastische personen kunnen samen werken. Van kinderfeestjes… naar Hong Kong!

Met 150.000 toeschouwers langs de route én vele kijkers via de televisie thuis is het optreden in Hong Kong mijn allergrootste tot nu toe. Wat een waanzinnig spektakel was dit! Tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt in de hoofdstraten van Hong Kong een van ’s werelds grootste parades gehouden, hoe vet is het om hier deel van uit te mogen maken!


Een aantal maanden voor het evenement werd ik benaderd door een internationale klant, waar ik met ontzettend veel plezier mee samenwerk, of wij in Hong Kong wilden komen optreden. In eerste instantie was bij mij nog niet bekend om wat voor soort evenement het zou gaan. Iets wat vaak bij grote internationale opdrachten later gecommuniceerd wordt. Zonder enige twijfel gingen we dit avontuur aan. In de aanloop naar het evenement bleek steeds vaker hoe groot dit evenement zou zijn. We ontvingen een draaiboek van 32 pagina’s… dit was een zeer beknopte versie met slechts de informatie die voor ons bestemd was. Nog nooit heb ik zo’n goed georganiseerd evenement gezien, welke tot in mega detail was voorbereid. Wat een ervaring! Een enorme avondparade waar wij met onze duizenden lichtjes van Circo di Strada by Night mochten schitteren.


Niet alleen de voorbereidingen waren tot in detail geregeld, ook op locatie was het een voorbeeld voor vele evenementen. Er deden vele nationale en internationale groepen mee aan de parade, waaronder natuurlijk onze performance. Een parade met maar liefst ruim 3000 artiesten! Alle groepen kregen een kleedruimte aangewezen, vlakbij het begin van de parade. Ik keek mijn ogen uit: zoveel schitterende kostuums, zoveel toffe artiesten, zoveel mensen met passie op één locatie. En wij zijn hier onderdeel van: WOW!


Er volgde een briefing en repetities. Het begin van de optocht was direct de TV-zone. In deze performance zone werden de acts live uitgezonden, tussen de enorme tribunes, filmcamera’s en visueel spektakel. Na de TV-zone startte de mega parade tussen de grote gebouwen door, die ik tot dan toe alleen kende van de televisie.


Na verschillende repetities was het tijd om op te stellen. Naast de internationale artiestengroepen gingen er ook meerdere floats mee (soort carnavalswagen, maar dan écht super chique). We stonden er klaar voor… Vlak voor ons zou nog een loopgroep invoegen die we tot dan toe niet hadden gezien. Ik had mijn stelten aan, ik kon over iedereen heen kijken. In de verte zie ik deuren opengaan, de voor mij ‘meest waanzinnige parade groep’ van de hele wereld komt eraan: mijn mega grote voorbeeld op het gebied van parades: DISNEY! De enige echte! Geen mascotte look-a-like, maar de echte van Hong Kong Disneyland!


Een traan van geluk stroomt over mijn wang…


Hoe vet is het… optreden voor zoveel mensen, op zo’n mooie plek, in een van ‘s werelds grootste parades, naast je grote voorbeeld, met een fantastisch artiestenteam met duizenden lichtjes. Als ik hieraan terugdenk krijg ik nog steeds kippenvel…! Zonder twijfel een hoogtepunt van de afgelopen jaren.


25 jaar artiest!

Lees alle anekdotes op www.showman.nl/blog


De foto is van een van onze avonturen in Attractiepark Toverland.

Comments


bottom of page