top of page

Prijswinnaar: NK Goochelen voor kinderen - Nederlands Kampioenschap

YEAH! Vice-KAMPIOEN goochelen voor kinderen op het NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP!

Foto: Goochelaar & Showman Jori Veldhuizen wint prijs Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2021


Vandaag was het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2021, het NK voor goochelaars die optreden voor kinderen. Trots kan ik zeggen dat ik uitgeroepen ben tot vice-kampioen 🙂. De afgelopen weken heb ik met ontzettend veel plezier mijn nieuwste voorstelling ruim 40 keer gespeeld in en rond de Kinderboekenweek. Vandaag is deze show bekroond!


Showman & Goochelaar Jori Veldhuizen tijdens NK Goochelen voor Kinderen 2021


Mijn nieuwste voorstelling van een uur had ik speciaal voor vandaag ingekort tot een 15 minuten versie, de maximale tijd dat de act bij het NK mag duren. En ben je over de tijd.. dan ben je gediskwalificeerd. Wat was dit moeilijk! De afgelopen 2 weken ben bijna maar met één ding bezig geweest: schrappen, schrappen en… schrappen. Als Showman speel ik shows met goochelen en circus, ik schrap eerst het circus en de 'niet-goochel' delen in de show. Yes… 30 minuten over…! Nog steeds was het 15 minuten te lang… Nog meer schrappen dan maar...? Het was de afgelopen week doorbuffelen: repeteren, aanpassen, uitproberen en nog maar een try-out inplannen, om vervolgens nog meer te schrappen. Het is gelukt, met 13,5 minuut ben ik goed binnen de tijd gebleven én stond er een krachtige, afwisselende show waarin het verhaal en de effecten nog steeds goed tot zijn recht kwamen.


Showman / Goochelaar Jori Veldhuizen - deelnemers NK Goochelen voor Kinderen 2021


Het is jaren geleden dat er zo’n goede line-up stond met het NK goochelen voor kinderen. Dit jaar waren er maar liefst 9 deelnemers die akkoord hadden gekregen om deel te nemen. Aan mij de eer de dag vanochtend te openen met de beknopte versie van mijn nieuwe show “Ik word… Showman”, met een team van 4 crew leden stonden we er klaar voor. Naast de strikte maximale performance tijd van 15 minuten is er namelijk nog een grote eis: het volledige decor moet binnen een paar minuten op- en afgebouwd kunnen worden. En aangezien ik geen losse trucs doe, maar een volledige beleving neer wil zetten, was ik erg blij met mijn top crewleden. Na mijn show kon ik de rest van de dag genieten van alle andere collega goochelaars. Fantastisch om te zien hoe divers alle acts waren, stuk voor stuk enorm goed. Genoten van iedereen!

Een fantastische PRIJS als beloning voor hard werken, een eer om in ontvangst te nemen.


Een TOP-DAG!


Showman & Goochelaar Jori Veldhuizen neemt trots prijs in ontvangst NK Goochelen voor Kinderen 2021

Comments


bottom of page