top of page

PrimaOnderwijs: "Meester in het verkeer: Showman.nl"

Het magazine PrimaOnderwijs (vakblad voor professioneels in het onderwijs) publiceerde een mooie artikel over de Magic Traffic Show, de voorstelling over het verkeer:


"Meester in het verkeer: Showman.nl

De leukste verkeersles van Nederland, dat was het ideaal van meester Jori. En eerlijk is eerlijk, het is hem naar ons idee gelukt. Wij mochten een dag mee met Jori Veldhuizen. Hij is afgestudeerd leraar basis- onderwijs; uitgegroeid tot professioneel Showman. Hij speelt verschillende thema voorstellingen. We bezochten samen met zeer enthousiaste leerlingen van een basisschool zijn voorstelling over het verkeer.

De leukste verkeersles van het land Na het afstuderen aan de Pabo heeft Jori Veldhuizen op verschillende basisscholen lesgegeven. Het viel hem op dat ‘verkeer’ het vak was dat invallers gaven of gedaan werd als er tijd over was. Meester Jori zag dit als zijn missie, hij wilde de leukste verkeersles van Nederland geven. Als kind heeft Jori een passie ontwikkeld voor theater, goochelen en circus. Deze passie heeft hij gecombineerd met zijn liefde voor het lesgeven aan kinderen. Hij realiseer- de zijn Magic Traffic Show: een educatieve voorstelling over het verkeer. Het resultaat: de leukste verkeersles van het land!

“Wow! Er staat een echt verkeerslicht” Het is 09:00 uur. Vandaag speelt Jori zijn voorstelling op een basisschool in Tilburg. Als wij aankomen, is hij net klaar met opbouwen van het decor. De sporthal waar hij speelt, is volledig ingericht als verkeersplein. Compleet met: zebrapad, belijning, een écht verkeerslicht en magische verkeersborden. Een geweldige beleving bij binnenkomst en de voorstelling moet nog beginnen.

Educatief én spectaculair? Dat kan! Vandaag speelt Jori twee voorstellingen voor groep 1 t/m 8. De leerlingen komen binnen en de Magic Traffic Show begint. De interactie die ontstaat is geweldig, zélfs met groep 7 en 8. De leerlingen letten goed op de borden, want deze verkeersborden zijn magisch en kunnen nog wel eens veranderen. Het is lachen geblazen, want waarom zou je niet mogen fietsen op een ‘hoge bi’, als het verkeersbord een fiets laat zien met gelijke wielen? Of waarom niet op een eenwieler of hoge acrobaten-driewieler?

Voorstelling over het verkeer: vol goochelen en veel meer! Een uur is omgevlogen, de voorstelling is voorbij. Zonder dat de kinderen het door hadden, zijn ze een uur bezig geweest met verkeer. Een les over het verkeer om nooit te vergeten. Zijn jarenlange ervaring als leraar en entertainer is niet te missen! Met veel plezier kijken wij terug op deze dag en op deze voormalige leerkracht, uitgegroeid tot Showman. Deze voorstelling kunnen we zeker aanbevelen voor elke basisschool of culturele instelling. Naast deze verkeersvoorstelling speelt de Showman ook andere thema voorstellingen als: sprookjes, circus, winter, Kinderboekenweek, Sinterklaas en Kerst. Wij kijken ernaar uit om ook een van zijn andere voorstellingen te mogen beleven.
Commenti


bottom of page