top of page

Rennen voor je leven (op stelten) - 25 jaar artiest - Anekdote 19

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 19: Rennen voor je leven (op stelten)


In 12 landen, 3 continenten, bij ruim 2 miljoen live toeschouwers een lach op het gezicht getoverd…


Eerder kon je lezen hoe de circusparade is ontstaan en uitgegroeid tot een performance met internationale allure. Alleen over deze parade kunnen al heel veel anekdotes verteld worden.Weet je nog die keer dat…

- Er in Hong Kong toch echt een traantje van geluk was bij het ontdekken dat we in dezelfde parade mochten lopen waar ook Disney aan mee deed?

- Het podium van de Toppers gebouwd was met verschillende ramps (hellingen), waarvoor wij het hellingspercentage mochten doorgeven wat voor ons haalbaar is met eenwielers, steltlopers en loopballen?

- We aankwamen bij de kleedruimte en het sleutelgat dicht was geplamuurd?

- De organisatie van het evenement dacht dat we wel met 8 artiesten én alle materialen en grote kostuums in 1 kleedhokje van een kledingwinkel konden...

- Dat 2 steltlopers letterlijk moesten rennen voor hun leven? Dit kwam doordat wij in Nederland toch echt andere veiligheidsregels gewend zijn omtrent het afsteken van vuurwerk, de afstand tot het publiek én de windrichting. (Wist je trouwens ook dat ik hierdoor de eerste paar keer na dit internationale evenement regelmatig verstijfde als er ergens vuurwerk werd afgestoken?)

- Er in Baku maar liefst twee verjaardagen tegelijk waren, we voor het diner terecht kwamen in een vage kelder, dit eerst heel ongemakkelijk voelde en later misschien wel een van de leukste avonden ooit werd?

- We in de Chinese Nieuwjaarsparade in Hong Kong toch echt merkten dat er een maximumsnelheid is wat een acrobaat op een grote loopbal kan lopen (Go Go Go!). Sinds Hong Kong wisselen we de loopbal met grote parades ook af met twee of meer artiesten ;).

- We tijdens de Anthem/Openingsshow van Intents Festival toch echt kippenvel kregen op het hoofdpodium?

- Een uitverkochte Johan Cruyff Arena vol met 60.000 roze geklede Toppers-fans toch ook echt wel een kick gaf!

- Er in Hong Kong zélfs 150.000 bezoekers waren?

- Dit slechts een kleine greep is van alle avonturen en verhalen over de internationale optredens?

- De grote (inter)nationale performances en mijn solo-shows tegenwoordig gesplitst zijn? De verschillende internationale performances staan op CircodiStrada.com, de shows op Showman.nl


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!

コメント


bottom of page