top of page

UniQcycle in... Qatar! 25 jaar artiest - Anekdote 22

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 22: “Oh dennenboom, wat zijn je fietslampjes wonderschoon”


In de kerstperiode een paar jaar geleden was onze act UniQcycle geboekt in Qatar. Na de verschillende buitenlandse optredens met Circo di Strada, was dit het eerste intercontinentale optreden van deze nieuwe unieke fietsparade. We mochten een week lang spelen op een groot evenement, op een van de hotspots in Doha. We kregen een fantastische kleedruimte toegewezen, een soort eigen huis voor ons én een binnentuin voor de fietsen.


De afgelopen weken krijg ik van vele kanten anekdotes en herinneringen. Zo ook deze van een van de artiesten die mee was naar Qatar: “Ondanks de warme temperatuur in Qatar, was het voor ons als westerlingen ook de kerstperiode. Kerst is een feest dat in deze omgeving niet echt gevierd wordt.

Ging Kerst dit jaar zomaar voorbij? Natuurlijk niet… Het was twee dagen voor Kerst. Tussen de performances door vroeg Jori iedereen te verzamelen. Hij lanceerde het idee om een Kerst dobbelspel te spelen, met cadeautjes vanuit de Souq. We kregen extra ‘zakgeld’ om dit te kopen. Het resulteerde in een super gezellig spel in onze eigen kleedkamer/huiskamer. Aan de sfeerverlichting was ook gedacht: alle fietsen hebben voor optredens in de avond verlichting in hun eigen kleur. Een super sfeer met alle verschillende fietslampjes! Oh dennenboom, wat zijn je fietslampjes wonderschoon.”


Mijn passie is entertainen, zowel bij grote en kleine evenementen, nationaal en internationaal. Het afgelopen jaar is mijn aanbod aan shows en acts gesplitst in 2 nieuwe websites:

www.showman.nl – Shows, acts en thema voorstellingen die ik solo speel als Showman

www.circodistrada.com - (Inter)nationale parades & walkacts

Kommentare


bottom of page