top of page

25 jaar artiest - Anekdote 10: Niet gescoord, wél gewonnen!”

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

HET IS FEEST: 25 jaar artiest!

Anekdote 10: “Het moment dat er niet gescoord was, maar toch gewonnen werd”


“Het was 2 december 2018. Al 3 weken waren we volop Sint shows aan het spelen bij Sinterklaasfeesten. De zondag begon vroeg, om 08:00 uur stonden we in vol ornaat in een sporthal in Leiden. Hier speelde we de eerste show van de dag. Na de show kon je merken dat het team goed op elkaar ingespeeld was: in recordtijd was de show ingeladen en gingen we op weg naar de volgende show in Rotterdam. Bij het tweede Sinterklaasfeest kwamen we aan in een gespreid bedje: Jori had bij deze speelplek al eerder die week het tweede decor van de show opgebouwd. Na een tweede show van 2x 45 minuten vertrok ook dit publiek weer zeer enthousiast de zaal.


En toen gebeurde het! Vlak nadat de zaal leeg was, begon Jori opeens te stuiteren, te springen en te juichen! Wat was er aan de hand? Vanuit de zaal vroeg de opdrachtgever: “Heeft Feyenoord gescoord?” Een grappige vraag aan een niet-voetbalfan ;). Nee! Naast de shows van vandaag was er namelijk nog iets…


Een ander team artiesten stond deze dag in het Stadstheater van Zoetermeer. Hier was de uitreiking van de Kunst & Cultuur Publieksprijs. Jori was door het internationale succes van de circusparade Circo di Strada genomineerd voor deze fantastische prijs! Een paar jaar eerder had Jori deze prijs al gewonnen met alles wat hij voor het jeugdcircus van Zoetermeer had gedaan, dit keer was hij genomineerd met de circusparade die dat jaar in o.a. Hong Kong had opgetreden. Twee keer genomineerd worden was al een unieke prestatie, twee keer winnen was eigenlijk uitgesloten.

De Sinterklaasshows stonden al geboekt, Jori kon niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Gelukkig was Vera, met een deel van het team van Circo di Strada, als vertegenwoordiger aanwezig. En wat bleek: Circo di Strada mocht het Visdiefje in ontvangst nemen!

‘Heeft Feyenoord gescoord?’ Nee, wij hebben gewonnen!”


Beide Visdiefjes schitteren nog steeds in de woonkamer.

Het overzicht met alle gewonnen prijzen kun je vinden op:

www.showman.nl/biografie


Het is FEEST! Ik ben 25 jaar artiest! Heb je een leuke anekdote over mijn leven als artiest? Ik vind het erg leuk als je die met mij deelt!

Comments


bottom of page